VIDEO – Reciclarea, o provocare pentru români. Oamenii nu știu cum să sorteze deșeurile

 

download (27)

România este codașa Europei la capitolul reciclare. Oamenii nu se descurcă să sorteze deșeurile, iar studiile arată că doar 11% dintre ele intră în sistemul de reciclare.

„Reciclăm… și nu prea! În teorie, toată lumea cunoaște regulile, dar practica ne omoară. Românii abia învață cum să sorteze deșeurile, iar statistica arată că doar 11 la sută dintre acestea ajung să intre în sistemul de reciclare, în timp ce restul merg direct la gunoi. Țara noastră este codașa Europei la capitolul reciclare, cu cea mai slabă rată de pe continent”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Reciclarea, o provocare pentru români

În zona satelor, reciclarea deșeurilor este încă o ecuație cu mai multe necunoscute. Puțini sunt cei care colectează deșeurile, iar atunci când o fac, nu le duc la centrele de reciclare pentru a-și recupera banii, ci le predau firmei de salubrizare.

Conform noilor norme, orice sticlă sau doza de băutură, costă cu 50 de bani în plus, sumă ce este restituită cumpărătorului odată ce acesta returnează ambalajul. Însă, de la teorie la practică este cale lungă și este suficientă o simplă privire pe marginea drumului, ca să vedem ce înțeleg românii prin reciclare.

 

 

Citește mai mult