ULTIMA ORĂ În urma contestării SGR de mai multe firme, Guvernul amână interdicția comercializării ambalajelor fără marcaj. Riscul ”destabilizării economiei”

 

garbage 725507 1280

Comercializarea băuturilor în ambalaje nereutilizabile pentru care nu este percepută garanția de 50 bani, respectiv fără marcajul sistemului de garanție-returnare (SGR), va fi permisă până la sfârșitul acestui an, conform unei hotărâri pregătite de Guvern și analizate de Profit.ro, care va amâna astfel cu 6 luni termenul limită stabilit anterior.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider De ce este important: Începând cu 30 noiembrie 2023, a intrat în vigoare sistemului de garanție-returnare (SGR), prin care românii achită o garanție de 50 de bani pentru fiecare ambalaj din sticlă, plastic sau metal, cu volume între 0,1 și 3 litri. Aceste ambalaje sunt marcate cu sigla ”Ambalaj cu garanție”, indicând eligibilitatea lor pentru sistem. Recuperarea garanției este posibilă doar pentru aceste ambalaje etichetate corespunzător. De asemenea important: Tot anul trecut, când Guvernul Ciolacu a anunțat că nu mai amână intrarea în vigoare a SGR, a fost redus și termenul de introducere pe piață/comercializare a produselor ambalate fără marcaj SGR, prin modificarea datei limită pentru comercializare/introducere pe piață, din 31 decembrie 2024 în 30 iunie 2024.

 

Citește mai mult