Toate platformele pentru deșeuri din Brașov vor avea sisteme de colectare selectivă

400030741 900894561596434 829120028067327021 n
Toate platformele pentru deșeuri din Brașov vor avea sisteme de colectare selectivă.
Am obținut o nouă finanțare pentru încă 93 de ecoinsule digitalizate. Astfel, în momentul acesta, avem 74 de ecoinsule amplasate și 2 finanțări aprobate pentru altele noi. O finanțare pentru 275 și cea mai recentă pentru alte 93. Vom ajunge la un total de 442 de ecoinsule care vor acoperi nevoile întregului oraș.
O componentă importantă a obiectivelor noastre de mediu este un management sustenabil al deșeurilor. Odată cu aceste noi vești bune despre finanțări nerambursabile pentru ecoinsule, colectarea deșeurilor de la brașovenii care locuiesc la blocuri trece la un alt nivel. Unul al normalității, în care atunci când îi soliciți cetățeanului să colecteze selectiv, îi oferi și infrastructura necesară.
Le-am cerut colegilor mei din aparatul executiv analize și evaluări despre funcționarea și utilizarea celor 74 de ecoinsule amplasate deja. Iau deja feedback despre ele la întâlnirile cu președinții de asociații de proprietari.
Sunt convins că prin implicarea fiecăruia dintre noi, cu ajutorul fiecărui brașovean, ecoinsulele vor schimba mult în bine modul de colectare și de gestionare a deșeurilor din Brașov. Înlocuirea platformelor clasice de depozitare a deșeurilor cu ecoinsule informatizate este un pas important spre a avea un oraș curat, un oraș civilizat.

 

Citește mai mult