S-au investit „miliarde bune de euro” în economia circulară, rezultatele sunt sub aşteptări – ministrul Mediului

 

reciclare 1

Investiţiile care ţin de economie circulară și, de sistemele de management integrat s-au ridicat la „miliarde bune”, însă rezultatele sunt sub aşteptări, a declarat, marţi, ministrul Mediului, Mircea Fechet, la o conferință cu această tematică.

„În România s-au investit miliarde de euro. Dacă ne uităm la toate investiţiile care ţin de economie circulară, sistemele de management integrat al deşeurilor, toate sumele atrase din fonduri de preaderare, din POS-ul de mediu, mai nou din POIM, şi pe care ne propunem să le cheltuim şi în următorul exerciţiu financiar, observăm că s-au cheltuit miliarde bune de euro şi rezultatele, deşi prezintă un oarecare progres, sunt sub aşteptările pe care le aveam, cel puţin la momentul la care am scris toate acele proiecte, toate acele cereri de finanţare”, a spus ministrul Fechet la o conferinţă organizată de The Diplomat, citat de Agerpres.

România nu reușește să recupereze din decalajul față de restul Europei

Ministrul a subliniat că, în privinţa economiei circulare, în loc să recuperăm decalajul faţă de majoritatea ţărilor din Uniunea europeană, „suntem încremeniţi la un procent ruşinos”.

 

Citește mai mult