Românii care au încercat să recicleze ambalaje: “M-am plimbat cu un săculeț plin de sticle și nu am găsit niciun automat funcțional”

 

Rom nii care au ncercat s recicleze ambalaje M am plimbat cu un s cule plin de sticle i nu am g sit niciun automat func ional

Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a devenit funcţional în România la finalul anului trecut.

Românii plătesc o garanţie de 50 de bani când cumpăra o băutură îmbuteliată de la un comerciant și pot să returneze ambalajul la unul dintre punctele de returnare organizate de către comercianţi, urmând să primească pe loc, valoarea garanţiei plătite iniţial, fără a fi condiţionaţi de prezentarea bonului fiscal.

Totuși mulți dintre cei care au încercat să returneze ambalajele au relatat în mediul online situațiile de care s-au lovit.

Este cazul unui român care a relatat experiența avută în încercarea de a returna 12 sticle.

“Automate de reciclare – ne pare rău, nu funcționează!”

“Au început să apară pe piață acele PET-uri care pot fi reciclate la mult trâmbițatele tonomate automate. Am strâns vreo 12 sticle (despre care m-am asigurat că respectă cerințele, adică nu sunt murdare, nu au lichide rămase, nu sunt turtite etc.) și m-am dus să reciclez, ca un bun român ce redescoperă civilizația.

M-am dus întâi la un supermarket care începe cu L, care era cel mai la îndemână, acolo o băbuță se chinuia să recicleze și ea, iar aparatul se încăpățâna să-i respingă sticlele deși ele erau în regulă. Au venit și niște angajați, forfotă maximă, nu glumă, pentru 2 pet-uri. Concluzia a fost că nu funcționează, s-a stricat ceva, au pus un afiș că e defect și aia e. Ok.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Românii care au încercat să recicleze ambalaje: “M-am plimbat cu un săculeț plin de sticle și nu am găsit niciun automat funcțional”

 

 

 

Citește mai mult