Pe 26 octombrie, a dezvăluit Ionuț Georgescu la retailArena, Fepra va anunța oficial achiziția unui teren cu hale care va deveni cel mai mare parc de economie circulară din zona București-Ilfov și județele adiacente. ”Vor fi 6 hectare dedicate 100% colectării și reciclaării, vrem să adăugăm și alte componente cum ar fi zona de textile”, a precizat el.

Compania împlinește zece ani. De la 3 oameni a ajuns la 150 și acoperă aproape toată paleta economiei circulare, cu focus pe ambalaje, iar CEO-ul său vede România ca pe un viitor hub de reciclare

Ionuț Georgescu a avertizat însă că greul abia începe. ”Trebuie să schimbă relația producător-retailer-industrie de reciclare-consumator”, a spus el.

”La un moment dat, un producător a schimbat capacul. Până atunci era dintr-un aliaj de aluminiu, aveam un echipament de 80.000 de euro care scotea acele capace. Marketingul producătorului a schimbat capacul, noi a trebuit să schimbăm echipamentul. Îi spuneam CEO-ului «M-ai omorât, iar trebuie să investesc». Trebuie să vorbim între noi la fiecare schimbare”, a explicat CEO-ul Fepra.

Anul viitor, a avertizat el, vine un nou regulament UE care include obligații de reutilizare, dreptul de reparare etc. De exemplu, e-commerce-ul va trebui, începând din 2025, să aibă un reprezentant în fiecare stat membru în care face livrări – pentru responsabilitatea privind produsele ambalate.