Prima stație de stocare și numărare a ambalajelor colectate prin Sistemul Garanție Returnare, inaugurată la Bonțida (Cluj)

download (69)

Prima stație de stocare și numărare a ambalajelor colectate prin Sistemul Garanție Returnare a fost inaugurată la Bonțida (Cluj).

Declarație ministrul Mediului, Mircea Fechet – inaugurarea centrului regional al RetuRO SGR de la Bonțida, județul Cluj:”Știu cât de mult s-a muncit în ultimele luni, în ultimii ani. S-a muncit “pe brânci” pentru ca astăzi să putem fi aici, la Cluj, la Bonțida, unde inaugurăm în sfârșit primul centru de sortare și de numărare al SGR.

Avem nevoie de aceste centre, pentru că cetățenii își încheie misiunea imediat ce introduc ambalajul în fanta de colectare. Însă, în acel moment începe o cursă contra cronometru pentru ca fiecare dintre cele 7 miliarde de PET-uri, de sticle sau de doze de aluminiu să ajungă acolo unde le este locul, respectiv în fabricile de reciclare, acolo unde generăm locuri de muncă și investiții.Sistemul Garanție-Returnare este probabil primul parteneriat public-privat de succes și este cu siguranță cel mai mare astfel de parteneriat.

Pot să spun în numele MMAP că statul român și-a făcut datoria în ceea ce îl privește. Fabrica din fața mea este o dovadă că și partea privată și-a făcut datoria, iar principalul beneficiar al acestui sistem de garanție-returnare este, fără îndoială, cetățeanul.

 

Citește mai mult