O nouă tehnologie revoluţionează reciclarea textilelor

V. Sinkevičius visits the De Kringwinkel (kind of second hand shop in Flanders) to see the recycling process.

Două companii, Kipaş Textiles (Turcia) și Säntis Textiles (Elveţia), au dezvoltat împreună un material revoluţionar – un fir și o țesătură 100% reciclate din deșeuri de bumbac.

„Tehnologia RCO100 funcționează prin preluarea deșeurilor industriale pre-consum și a deșeurilor de îmbrăcăminte din bumbac post-consum pentru a produce fire de bumbac 100% reciclate, fără a utiliza procese chimice. De la concepția sa în 2016, tehnologia RCO100 a fost implementată de mărcile globale pentru a produce țesături, nețesute și tricoturi din bumbac 100% reciclat, oferind soluții de design mai circulare pentru designerul modern“, a explicat Annabelle Hutter, directorul general al Säntis Textiles.

Obiectivul celor două companii este să facă bumbacul reciclat accesibil industriei prin intermediul mărcii RCO100. În acelaşi timp, echipele lor au lansat un vast program de educare a întregului lanț de aprovizionare cu privire la importanța construirii unor parteneriate strânse între companii pentru a deschide drumul către o industrie textilă mai durabilă și circulară.

 

 

Citește mai mult