Mircea Fechet, ministrul Mediului: Nu vom vedea de mâine rafturile pline de ambalaje SGR / În prima lună, ne aşteptăm să avem pe piaţă 2% din ambalaje, până la 1 iulie, întregul raft al magazinului va fi exclusiv cu ambajaj SGR

download (72)

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a declarat miercuri, că nu vom vedea de mâine rafturile pline de ambalaje SGR, iar în prima lună, adică în decembrie, se aşteaptă să existe pe piaţă 2% din ambalaje, iar până la 1 iulie, întregul raft al magazinului va fi exclusiv cu ambajaj SGR.

”Nu vom vedea de mâine rafturile pline de ambalaje SGR”, a spus ministrul mediului, în emisiunea România Politică, de la Prima News, el precizând că sticlele normale, fără această siglă, nu sunt introduse în acest program.

El a precizat că a auzit că sunt cetăţeni care strâng ambalaje, PET-uri, în balcon. ”Aparatele sunt calibrate şi programate în aşa fel încât să verifice codul de bare unic şi să logo-ul sistemului de garanţie-returnare, pentru a se asigura că atunci când vor da garanţia cetăţeanului de 50 de bani, acea garanţei a fost plătită pentru PET-ul respectiv”, a completat el.

Ministrul a mai spus că în cazul unui ambalaj pentru care nu a fost plătită garanţia nu ar avea compania RETURo de unde plăti garanţia.

”E important de ştiut că începând de mâine, aceste sisteme inteligente de preluare, la fel ca şi magazinele care fac colectare manuală, se voi uita foarte atent dacă ambalajul este SGR, adică ambalaj pentru care s-a plătit garanţia de 50 de bani”, a precizat el.

 

 

 

 

Citește mai mult