Mircea Fechet a vizitat instalația de biogaz de la Filipeștii de Pădure

 

download (63)

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a vizitat Genesis Biotech, companie care deține o instalație de producere a biogazului situată în localitatea Filipeștii de Pădure, județul Prahova.

Genesis Biotech colectează și reciclează deșeuri organice alimentare biodegradabile, provenite din producție, distribuție și comerț. Prin intermediul acestei instalații sunt reciclate anual aproximativ 60.000 tone de resturi alimentare, iar cu ajutorul materiei prime procesate, stația de biogaz generează energie electrică pentru aproape 6.000 de gospodării.

„Singura soluție pentru a ne conforma la țintele de deviere de la depozitare stabilite la nivelul UE este aceea de a colecta corespunzător fracția biodegradabilă, care reprezintă aproximativ 50% din cele peste 6 milioane tone de deșeuri pe care le generăm anual. Iată că există în România soluții performante pentru reciclarea bio-deșeurilor, care sunt pregătite să preia aceste cantități, să le proceseze și să le introducă în economia circulară. M-am bucurat să aflu despre planurile de dezvoltare ale companiei și sper ca toți actorii de pe lanț să țină pasul, astfel încât o cantitate cât mai mare de deșeuri biodegradabile să devină materie primă pentru acest model de business sustenabil“, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Horia Matei Bărdeanu, directorul companiei Genesis Biotech, a declarat: „Suntem

Citește mai mult