Ministerului Mediului – 21 de miniștri în 33 de ani. Gropi de gunoi neconforme, arderi ilegale, niveluri record de poluare în orașele mari

Photo source: B365.ro
Photo source: B365.ro

La cârma Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor s-au perindat până azi numai puțin de 21 de miniștri în cei 33 de ani care au trecut de la Revoluție.

Potrivit site-ului, misiunea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor este de a proteja mediul, apele și pădurile, cu scopul de a garanta generației actuale și celor viitoare un mediu curat și sănătos, protejarea naturii, creșterea calității vieții, în corelare cu o dezvoltare economică verde și competitivă, cu emisii reduse de dioxid de carbon și eficiență din punctul de vedere al utilizării resurselor.

Însă, deși are această misiune de a proteja mediul, românii sunt îngrijorați de poluarea aerului care afectează sănătatea și mediul înconjurător. 38% dintre respondenții români (47 % media UE) sunt de părere că în ultimii zece ani calitatea aerului s-a deteriorat,  potrivit unui sondaj Eurobarometru,(2022).