Milionară din Top 300, judecată pentru peste 1.700 de fapte de evaziune fiscală! Dosar de 50 de volume, pe rolul Tribunalului Gorj!

download (13)

Mihaela Ioana Constantinescu, femeia de afaceri, în vârstă de 68 de ani, care a condus mulți ani imperiul financiar de milioane de euro Remat SA, este judecată de Tribunalul Gorj pentru evaziune fiscală. Afacerista care deține în coproprietate firma de colectare a deșeurilor feroase Remat Gorj SA, a fost trimisă în judecată de procurorii gorjeni, în septembrie 2022, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (peste 1.700 de acte materiale), prejudiciul fiind estimat la peste 300.000 de euro. Mihaela Ioana Constantinescu deținea, în urmă cu zece ani, afaceri care se cifrau la aproape 100 de milioane de euro, la acea vreme, și apărea în revistele de profil care realizau topurile miliardarilor din România, cu o avere estimată la 25 de milioane de euro. Afacerista a intrat, la un moment dat, într-o morișcă financiară a firmelor unor oameni de afaceri de etnie romă din Târgu Jiu și Strehaia, cu toții fiind judecați acum pentru evaziune fiscală.

Femeia de afaceri Mihaela Ioana Constantinescu era, în urmă cu mai bine de un deceniu, în acționariatul companiilor Energrom, Remat Gorj SA şi Remat SA Galaţi, toate având ca domeniu de activitate comerţul cu deşeuri.

 

Citește mai mult