Legătura dintre „mafia deșeurilor” din Prahova și afaceristul care a mers cu Bentley la păcănele. Toate „firele”, conectate la fosta ROSAL

download (66)

Procurorii anticorupție au dat o lovitură de proporții „mafiei deșeurilor” din județul Prahova, după ce Adrian Nistoroiu-Vuţă – patronul unei cunoscute firme din judeţul Prahova – şi trei apropiaţi ai acestuia au fost arestaţi preventiv, joi seară.

Potrivit procurorilor, acest mega-dosar a fost constituit ca urmare a mai multor constatări ale Poliţiei, Gărzii de Mediu şi Agenţiei de Protecţia Mediului, în perioada 21 iulie – 19 octombrie 2023.

Ancheta de proporții se focalizează asupra modului în care, într-o groapă de gunoi improvizată lângă Ploieşti, a fost depozitată ”o cantitate exorbitantă”  de deșeuri. Groapa aflată în centrul atenției ocupă nu mai puțin de 100.000 mp de teren.

  • Adrian Nistoroiu-Vuţă – acuzat de îngroparea deşeurilor (5 acte materiale), instigare la eliminarea, deţinerea, păstrarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate şi colectarea, transportul sau valorificarea de deşeuri, inclusiv controlul acestor operaţiuni şi întreţinerea ulterioară a spaţiilor de eliminare, inclusiv acţiunile întreprinse de comercianţi sau brokeri în procesul de gestionare a deşeurilor, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu.
  • Cristian Burlacu – cercetat pentru colectarea, transportul sau valorificarea de deşeuri, inclusiv controlul acestor operaţiuni şi întreţinerea ulterioară a spaţiilor de eliminare, inclusiv acţiunile întreprinse de comercianţi sau brokeri în procesul de gestionare a deşeurilor, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu.
  • Cristina Dobre – cercetată pentru îngroparea deşeurilor şi eliminarea, deţinerea, păstrarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate.
  • Florin George Simion – inculpat pentru complicitate la îngroparea deşeurilor (5 acte materiale)

 

 

 

Citește mai mult