IRIDEX anunţă închiderea depozitului de deşeuri Chiajna, după aproximativ 22 de ani de funcţionare

download (25)

Depozitul de deşeuri Chiajna a fost închis definitiv, după aproximativ 22 de ani de funcţionare, a anunţat societatea Iridex Group, care a precizat că acesta a funcţionat cu respectarea autorizaţiilor de mediu şi a legislaţiei în domeniu.

Reprezentanţii societăţii Iridex Group au transmis joi, printr-un comunicat de presă, că Depozitul de deşeuri Chiajna – obiectiv al Primăriei Municipiului Bucureşti, operat de Iridex Group, a fost anvelopat şi închis definitiv, în totalitate.
 Primele celule care şi-au atins capacitatea de depozitare – celulele 1-5 au fost închise definitiv în decembrie 2017, iar celulele 6-7 au fost închise definitiv în această săptămână.
“Astfel, după aproximativ 22 ani de funcţionare, Depozitul este închis, anvelopat şi asigură o securitate deplină în ceea ce priveşte protecţia mediului şi sănătatea populaţiei. Instalaţii de înaltă performanţă asigură controlul factorilor de mediu, astfel încât zona să fie una curată, fără impact nefavorabil asupra mediului şi a cetăţenilor. În prezent se desfăşoară activitatea de monitorizare post-închidere, în conformitate cu legislaţia în domeniu, pe o perioadă de minim 30 ani”, se arată în comunicat.
Reprezentanţii Iridex Group au precizat că depozitul de deşeuri de la Chiajna a funcţionat în permanenţă cu respectarea autorizaţiilor de mediu şi a legislatiei în domeniu.

Citește mai mult