Implementarea celei mai mari instalaţii de tratare mecanică a deşeurilor din România

 

519145

România avansează în gestionarea sustenabilă a deşeurilor cu cea mai mare instalaţie de tratare mecanică, susţinută de 3R Green SRL, pentru a îndeplini obiectivele UE de reciclare şi economie circulară.

România face un pas major în gestionarea deşeurilor municipale prin introducerea celei mai ample instalaţii de tratare mecanică a deşeurilor din ţară. Această instalaţie, care va fi transportată în România în nouă tranşe, inclusiv patru transporturi agabaritice, marchează un efort semnificativ în direcţia conformării cu normele Uniunii Europene privind gestionarea deşeurilor.

Elementul central al instalaţiei, un ciur de dimensiuni impresionante (4,2×3,8×13,6m), necesită un transport specializat şi subliniază amploarea tehnică a proiectului. Odată operaţională în zona Ilfov, instalaţia va avea capacitatea de a procesa până la 400.000 de tone de deşeuri municipale anual, contribuind astfel la obiectivul României de a minimiza depozitarea deşeurilor în favoarea prelucrării şi reciclării acestora.

 

Citește mai mult