GreenWEEE finalizează a treia fabrică de reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și dă startul producției la Buzău
GreenWEEE, lider de piață în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice în România, a finalizat a treia fabrică de reciclare a acestor tipuri de deșeuri. Cu o investiție de 75 de milioane de lei pentru achiziționarea celor mai avansate instalații de reciclare, compania, cu prezență în Buzău din anul 2009 și în Câmpia Turzii din anul 2017, își mărește capacitatea cu 40%.
Noua fabrică, localizată pe platforma industrială Frasinu din Buzău, oferă o soluție completă pentru reciclarea frigiderelor și a altor deșeuri de uz casnic și industrial, acordând o atenție deosebită pentru recuperarea substanțelor periculoase, inclusiv uleiuri, agenți refrigeranți și de expandare.
Într-o piață în care deșeurile electronice înregistrează cel mai rapid flux de creștere la nivel mondial, GreenWEEE poate recicla 1.000.000 de frigidere pe an, obținând o recuperare de peste 98% a materialelor, reintegrate ulterior în economie sub formă de materii prime secundare. Odată cu pornirea noilor linii de procesare, capacitatea totală de reciclare a GreenWEEE ajunge la 140,000 de tone pe an.
Noua investiție, realizată în platforma industrială Frasinu din Buzău, cuprinde și extinderea cu 35.000 mp a zonei de producție si logistică, precum și amenajarea unei parcări echipate cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice și una pentru camioane. De asemenea, a fost dezvoltat și un spațiu modern de birouri, care operează eficient și sustenabil datorită unui sistem avansat de climatizare, încălzire și filtrare a aerului.
Marius Costache, CEO GreenWEEE a declarat: ”Într-un context global în care se produc anual peste 50 de milioane de tone de deșeuri electronice, este evident că avem nevoie de o soluție în abordarea acestei probleme complexe. Investiția noastra nu este doar un angajament financiar, ci constituie un element fundamental al strategiei GreenGroup de a promova economia circulară la nivel european. Având în vedere caracterul adesea periculos al acestor deșeuri, am alocat resurse semnificative atât pentru implementarea tehnologiilor avansate, cât și pentru asigurarea trasabilității procesului și recuperarea materialelor, facilitând reintroducerea lor în circuitul economic.”