Experiența unui bărbat care a vrut să cumpere un bax ambalat de bere și a verificat sticlele înainte. Ministrul Mediului: Un caz izolat

 

PTQ0MCZoYXNoPThjN2IxZTAyODgyNzAwMDYyOWE0OThmYjBkNmI2MzE5.thumb

Controversă în magazine la sistemul de returnare-garanție. Un client susține că a descoperit la raft băuturi cu ambalaje fără simbolul pentru garanția de 50 de bani, dar care sunt vândute laolaltă cu cele pe care este trecut însemnul. Un astfel de detaliu i-ar păcăli pe clienții neatenți, care nu își mai pot recupera banii cuveniți, adică 50 de bani pe ambalaj. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, spune că astfel de situații sunt rare. De cealaltă parte, producătorul susține că e imposibil să se întâmple așa ceva în fabrică.

Un bărbat a vrut să cumpere un bax de bere, dar a avut surpriza să descopere că unele sticle aveau garanție iar altele nu. Dar la casă, cumpărătorul trebuia să plătească garanție pentru toate sticlele din bax. Revoltat, omul a semnalat situația pe rețelele sociale. „Sticla asta e fără garanție. O învârtim roată. Fără garanție. Bun. Asta fără garanție. Da. Dacă întoarcem baxul invers, asta e cu garanție, asta e cu garanție. Ai în bax 2-3 fără garanție, dar ei iți iau garanție pe toate 6. Unde e Protecția Consumatorului? Ți se pare normal să ai și cu garanție și fără garanție?”, susține acesta.  Mircea Fechet, ministrul Mediului, recunoaște că pot exista probleme la raft, însă susține că astfel de cazuri sunt izolate.

Citește mai mult