EXCLUSIV Romprest a pus poprire pe banii făcuți de toate piețele și de alte active imobiliare din Sectorul 1. Operatorul de salubritate are de recuperat 89 de milioane lei și penalități pentru facturi neplătite încă din 2019 / Clotilde Armand: „Da, se poate. Încă nu am schimbat banca”

 

download (34)

Autorul acestui material cumpără produse alimentare pentru casă în Piața Matache, de mai mulți ani. Prin urmare, a ajuns să se știe personal cu zarzavagiii, patronii de chioșcuri, proprietarul măcelăriei din piață. Întâmplător, în cadrul unei discuții amiabile, află că un astfel de antreprenor ce face comerț prin intermediul unui chioșc virează, lună de lună, chiria aferentă desfășurării activității în spațiul închiriat nu către Administrația Pieței Matache, ci către un executor judecătoresc pe nume George Niculae, care colectează chiriile din piață în numele operatorului de salubritate Romprest. Vedem și ordinul de plată care certifică că, într-adevăr, plata chiriei se face către BEJ George Niculae. La o altă tarabă, cu al cărei proprietar autorul materialului, de asemenea, se știe, este aceeași situație. Și aici vedem ordinul de plată către executor. Aflăm că toți cei care închiriază spații în piață plătesc chiria către executor, iar acest lucru se extinde la toate piețele din sector. Nu acționează un singur executor, ci mai mulți. Un altul este Acta non Verba. UPDATE Primăria Sectorului 1 a transmis ulterior că fenomenul este marginal și sumele în discuție sunt mici, dar și că există contestați la executare care se află în faza apelului. Reacția integrală, la finalul acestui articol.

Am întrebat la Romprest despre această situație, iar avocatul firmei, Iancu Toader, a confirmat că da: firma pe care o reprezintă execută veniturile Primăriei Sectorului 1 generate de toate piețele. Și nu doar piețele, ci și alte active generatoare de venit ale Primăriei pe care executorii le-au putut găsi.

 

 

Citește mai mult