EXCLUSIV DOCUMENTE Fiul lui Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea Plus, a cumpărat firma care deține 42,69% din Romprest cu 100 de dolari canadieni / Cu un an înainte, vânzătorul cerea 15 milioane de euro pe acțiuni / Tranzacția, investigată de Poliția și Parchetul Capitalei / Ce spun Păcuraru şi Walter jr.

Photo source: G4Media
Photo source: G4Media

 

Familia lui Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea Plus, controlează 42,69% din operatorul de salubritate Romprest după ce, în aprilie 2020, Paul Păcuraru (unul dintre copiii lui Maricel Păcuraru) a cumpărat cu 100 de dolari canadieni firma Detaco Ltd Canada de la fiul fostului patron Romprest, Florian Walter, decedat în 2019, potrivit documentelor obținute de G4media.ro.

 

Pachetul de 42,69 % din acțiunile Romprest – deținut de firma Detaco cumpărată de fiul lui Păcuraru cu 100 de dolari canadieni de la fiul lui Walter – valorează cel puțin un milion de euro, sumă care reprezintă aportul Detaco la capitalul social al companiei Romprest. În plus, cu un an mai devreme, fiul lui Walter solicita nu mai puțin de 15 milioane de euro pentru pachetul de acţiuni, potrivit documentelor obținute de G4media.ro. Tranzacția dintre cei doi este investigată acum de Poliția și Parchetul Capitalei, conform informațiilor G4media.ro.