Cum funcționează sistemul de garanție-returnare la Carrefour Prahova Value Centre, Ploiești

download (12)

Începând cu data de 30 noiembrie 2023 în România a fost implementat sistemul de garanție-returnare (SGR). 50 de bani este fiecare ambalaj. În cadrul supermarketurilor acesta este automat. Ce presupune sistemul?

Practic, la fiecare produs ambalat cu simbolul de garanție-returnare, clientul plătește o taxă de 50 de bani. Acești bani pot fi recuperați sub forma unui voucher în valoare de fix taxa inscripționată pe bon, 50 de bani pentru fiecare ambalaj, indiferent de volumul său.

Ambalajele non-SGR, adică cele care nu poartă sigla sistemului, mai pot fi comercializate doar până la data de 30 iunie 2024. Acestea nu au taxa de 50 de bani la achiziție și nu pot fi depuse pentru contravaloarea ambalajului.

Cum funcționează la supermarketuri

La Carrefour-ul de la Prahova Value Centre, centrul de reciclare este amplasat în mijlocul parcării. Acolo este o persoană care îi ajută pe cei care nu știu exact cum funcționează. Pe lângă aparatul pentru ambalajele SGR, există și trei coșuri de reciclare pentru ambalaje non-SGR. Nu luați bani dacă depuneți ambalaje acolo, dar măcar faceți o faptă bună.

Citește mai mult