Creșterea taxei de salubritate, contestată la Prefectură. Primarul din Cisnădie: „Cred că cei de la USR își doresc să se întâmple precum în Sectorul 1”

articol Cisnadie taxa salubrizare
Sursa foto: TurnulSfatului.ro

Consilierii locali din partea USR din Cisnădie au sesizat Instituția Prefectului Sibiu asupra hotărârii prin care a fost votată creșterea taxei de salubrizare din oraș. Primarul orașului Cisnădie arată că această creștere a fost calculată raportat la cantitățile de deșeuri generate.

„Majorarea la Cisnădie a taxei speciale de salubritate, la 28 lei de persoană pe lună pentru anul 2022, nu respectă Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor în Județul Sibiu, adoptat la nivelul județului de Consiliul Județean Sibiu, unde este specificat că o valoare maximală a facturii de salubrizare suportată de o persoană (inclusiv TVA) este de 18.3 lei pe lună. Totodată, locuitorii orașului Cisnădie nu beneficiază de aplicarea instrumentului economic «Plătește pentru cât arunci». Acest fapt nu stimulează reciclarea și în consecință duce la creșterea continuă a tarifelor”, sunt principalele critici pe care reprezentanții USR le aduc ca urmare a indexării taxei de salubrizare pentru locuitorii din Cisnădie.

Nivelul taxei de salubrizare în Cisnădie

Abonament pentru o persoană = 28 lei/lună;

2 pers. = 54 lei/lună;

3 pers. = 60 lei/lună;

4 pers. = 64 lei/lună;

5 pers. = 68lei/lună;

6 pers. = 72 lei/lună.

Citeste articolul complet