Companiile primesc 8,4 milioane de euro pentru construirea de fabrici de reciclare

download (4)

 

Ministrul Mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat marți, 5 martie 2024, alături de președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Adrian Neculaescu, la evenimentul de lansare a ghidului de finanțare al programului „Fabrici de reciclare”, care a avut loc la fabrica Green Glass din Popești-Leordeni, județul Ilfov.

Conform calendarului propus prin PNRR, până la data de 30.06.2026, vor fi construite și puse în funcțiune 26 de astfel de instalații de reciclare a deșeurilor. La eveniment au participat și Gemma Web, CEO Returo, Constantin Damov, președintele Green Group, precum și alți reprezentanți ai industriei de profil.

Alocarea financiară acordată prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru lucrările destinate construirii instalaţiilor de reciclare a deșeurilor este de 220 milioane de euro.

Valoarea maximă eligibilă a ajutorului de stat acordat în cadrul unui proiect este de 8.4 milioane euro, echivalentul a 41,6 milioane lei fără TVA. Valoarea minimă eligibilă care poate fi solicitată în cadrul proiectului este de 500.000 euro, calculată la cursul euro stabilit în cuprinsul ghidului de finanțare.

 

Citește mai mult