Comisarii Gărzii de Mediu Buzău au descoperit nereguli grave în urma unor controale privind gestionarea deșeurilor

aaabb

 

Garda de Mediu a dat amenzi în valoare de 222.000 lei, în ianuarie, în urma unor controale unde au descoperit nereguli privind gestionarea deşeurilor.

Comisariatul Judeţean (CJ) al Gărzii de Mediu Buzău a anunțat verificări și controale ale unor aspecte aduse la cunoştinţa comisarilor prin intermediul unor sesizări.

“În prima lună a anului 2024, cei 11 comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) – CJ Buzău au efectuat un număr total de 65 de inspecţii, din care 48 au fost inspecţii planificate şi 17 neplanificate.

În ceea ce priveşte inspecţiile neplanificate, comisarii din cadrul GNM – CJ Buzău au efectuat 3 controale privind respectarea condiţiilor din actele de reglementare, 7 controale ca urmare a unor sesizări/petiţii, 5 controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, 2 controale de verificare a realizării măsurilor stabilite la controalele anterioare”, informează Garda de Mediu.

După aceste controale și verificări, Garda de Mediu a dispus măsuri de intrare în legalitate şi sancţiuni în valoare de 220.000 lei, potrivit Agerpres.

“Principalele neconformităţi constatate, în urma controalelor menţionate au fost gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor, deţinute sau generate în urma desfăşurării activităţii, neluarea măsurilor necesare pentru limitarea emisiilor de poluanţi în atmosferă, nerealizarea măsurilor impuse la controalele anterioare. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 18 amenzi contravenţionale în valoare de 222.000 de lei”, transmite Garda de Mediu.

 

Citește mai mult