Primarii USR fac eforturi pentru extinderea sistemelor de colectare separată

sigla urs plus
Sursa: USRPLUS

Primarii USR fac eforturi constante pentru îmbunătățirea colectării separate în localitățile pe care le administrează, în vederea dezvoltării unui management sustenabil al deșeurilor.

La Brașov, oraș administrat de primarul USR Allen Coliban, a început instalarea primelor 100 de coșuri pentru colectarea separată a deșeurilor. Coșurile au 4 recipiente – pentru hârtie și carton, plastic și metal, sticlă și deșeuri menajere – și vor fi amplasate în Centrul Vechi, în stațiile RATBV și în parcuri.

În următoarele luni, astfel de coșuri vor fi instalate în toate cartierele orașului. Sistemul de colectarea seleparată a fost introdus de asemenea, în primărie și în toate unitățile școlare, proiectul continuând prin amplasarea unor eco-insule pentru colectarea deșeurilor reciclabile și menajere în cartierele de blocuri.

Acțiuni similare au fost sau vor fi demarate la Victoria, județul Brașov, în sectorul 1 al Capitalei, la Alba Iulia, la Întorsura Buzăului, în județul Covasna, și în localitatea Brănești din județul Dâmbovița.

Citeste articolul complet