Coca-Cola și Nestle, acuzate de declarații înșelătoare privind ambalajele din materiale 100% reciclate

download (22)

Coca-Cola, Danone și Nestle au fost acuzate că au făcut afirmații înșelătoare cu privire la faptul că sticlele lor de apă din plastic sunt „100% reciclate”.

Un organism de protecție a consumatorilor și două grupuri de protecție a mediului au depus o plângere legală la Comisia Europeană în legătură cu presupusa spălare ecologică, potrivit BBC.

Coca-Cola a declarat că mesajele sale privind ambalajele pot fi justificate, în timp ce Danone a declarat că investește în reciclare. Nestle nu a comentat încă.

Companiile sunt acuzate de „greenwashing” atunci când etichetează ceva ca fiind mai ecologic, mai verde sau mai sustenabil decât este în realitate. Acest lucru poate induce în eroare consumatorii care speră să ajute planeta alegând acele produse.

Plângerea adresată Comisiei Europene se concentrează pe afirmațiile companiilor conform cărora sticlele de apă din plastic de unică folosință pe care le furnizează sunt fie 100% reciclate, fie 100% reciclabile. Organizația Europeană a Consumatorilor, susținută de grupurile de mediu Client Earth și ECOS, a declarat că aceste afirmații sunt înșelătoare, în special atunci când sunt însoțite de imagini sau mărci ecologice. Organizația insistă asupra faptului că sticlele nu sunt niciodată fabricate integral din materiale reciclate, iar capacitatea de reciclare a acestora depinde de o serie de factori, inclusiv de infrastructura disponibilă.

 

Citește mai mult