CE recomandă acțiuni de stimulare a reciclării în 18 state, inclusiv România, care riscă să nu atingă obiectivele privind deșeurile

Photo source: Pagina de sustenabilitate
Photo source: Pagina de sustenabilitate

 

Comisia Europeană identifică, într-un nou raport, statele membre care riscă să nu îndeplinească obiectivele de pregătire pentru reutilizare și reciclare a deșeurilor municipale și a tuturor deșeurilor de ambalaje pentru 2025 și obiectivul de depozitare a deșeurilor în 2035. Nouă state membre sunt pe cale să îndeplinească obiectivele pentru 2025: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Germania, Italia, Luxemburg, Țările de Jos și Slovenia.

Cu toate acestea, 18 state membre riscă să nu atingă unul sau ambele obiective pentru 2025. Estonia, Finlanda, Franța, Irlanda, Letonia, Portugalia, Spania, Spania și Suedia riscă să nu atingă obiectivul privind deșeurile municipale. Bulgaria, Croația, Cipru, Grecia, Grecia, Ungaria, Lituania, Malta, Polonia, România și Slovacia riscă să nu atingă ambele obiective pentru deșeurile municipale și pentru deșeurile de ambalaje pentru 2025.