Black Friday crește cererea de ambalaje cu 20%

ambalaje Black Friday 2 1600x800

În industria de ambalaje, Black Friday 2023 aduce o creștere a producției, retailerii online achiziționând cu 20% mai multe ambalaje de protecție pentru produsele vândute în campanie față de ediția de anul trecut, potrivit datelor INATECH Packaging, una dintre cele mai mari companii de ambalaje din România și furnizor principal de ambalaje pentru sectorul e-commerce.

Astfel, cele mai achiziționate tipuri de ambalaje pentru protecția produselor de Black Friday 2023 sunt ambalajele specifice pentru ecommerce, sistemele de ambalare, folia cu bule, sisteme de ambalare cu hârtie și fulgii biodegradabili pentru umplerea golurilor din cutie.

Referitor la România, o analiză realizată de compania Clean Recycle (prezentă pe piața locală a transferului de responsabilitate privind deșeurile de ambalaje) arată că plasticul se numără printre ambalajele cel mai des folosite de români, însă rata sa de reciclare este de doar 30,05%.

Deși consumul general s-a redus, sectorul de e-commerce înregistrează cea mai mare creștere a cererii pentru ambalaje dintre toate industriile, de aproximativ 24% în 2023 față de 2022. În acest context, grupul INATECH estimează că va încheia anul cu o cifră de afaceri de peste 9 milioane euro, în creștere cu în jur de 10% față de anul trecut.

Citește mai mult