Au bubuit tensiunile la granița dintre România și Bulgaria: bulgarii protestează contra românilor

download (1)

Poliţia de Frontieră a anunţat că, duminică, începând cu ora 11.25, în sensul giratoriu din proximitatea Punctului de trecere a Frontierei Ruse, se desfăşoară un protest al societăţii civile. Traficul este blocat pe ambele sensuri, pe teritoriul Bulgariei. Totul pornește de la un incinerator care ar urma să se contruiască la Giurgiu, iar cetățenii din Bulgaria se tem că vor reveni la situația din trecut când în Russe aerul devenise irespirabil.

De asemenea, conform site-ului Poliţie de Frontieră, traficonline, la punctul de trecere a frontierei Vama Veche timpul de aşteptare este 50 de minute, din cauza traficului intens şi a numărului mare de mijloace de transport prezente la controlul de frontieră.

Problema care a încins spiritele

Ministerul Mediului și Apelor din Bulgaria a oferit acces publicului la raportul revizuit privind evaluarea impactului incineratorului din Giurgiu, scrie Primăria Ruse. Până la data de 24 noiembrie, locuitorii din Ruse își pot exprima opinia cu privire la construcția instalației pentru deșeuri medicale, iar Primăria Ruse își va exprima din nou avizul negativ.

 

 

Citește mai mult