Aplicaţia RetuRO, disponibilă la finalul lunii decembrie 2023

aaa1

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, anunţă că, până la finalul lunii decembrie 2023, va pune la dispoziţia comercianţilor o aplicaţie gratuită care va uşura returnarea şi colectarea manuală a ambalajelor SGR.

Aplicaţia va putea fi accesată de către comercianţii care au semnat contractul cu RetuRO şi au optat pentru colectarea manuală. Aceasta va permite utilizatorilor să scaneze ambalajele SGR returnate de consumatori, care vor avea imprimate pe etichetă logo-ul “Ambalaj cu garanţie” şi codul de bare specific, fiind în acest mod validate automat ca făcând parte din Registrul de Ambalaje SGR.

De asemenea, comercianţii care au optat pentru colectare manuală vor putea folosi funcţia “pick-up” a aplicaţiei pentru a face o comandă de ridicare a sacilor cu ambalaje colectate de la punctul de returnare declarat. Pentru eficientizarea fluxurilor de colectare, ridicarea ambalajelor SGR poate fi solicitată doar la cumularea a minimum trei saci.

Aplicaţia dezvoltată de către RetuRO, alături de Sensoneo, va putea fi descărcată pe dispozitivele mobile atât în versiunea iOS, din App Store, cât şi în versiunea Android, din Google Play. Utilizatorii vor putea identifica aplicaţia atât prin logoul RetuRO, cât prin numele aplicaţiei, “RetuRO”.

 

Citește mai mult