McDonald’s se opune politicii UE de refolosire a ambalajelor în restaurante

 

mcdonalds

Cea mai mare companie de fast-food din lume, McDonald’s a respins cererea Uniunii Europene privind introducerea ambalajelor reutilizabile, afirmând că astfel se anulează toate eforturile de sustenabilitate pe care le-a făcut în ultimii ani, a transmis Bloomberg.

Conform declarațiilor oficiale, McDonald’s a redus foarte mult plasticul din ambalajele pe care le folosește, acest material regăsindu-se acum doar în căptușeala cănilor folosite la băuturile calde și reci. Mai mult de 94% din ambalajele folosite de companie sunt fabricate acum din fibre, în mare parte din fibre de lemn.

Într-un interviu recent, Jon Banner, Global Chief Impact Officer al McDonald’s, a declarat că dacă s-ar respecta pe deplin cerințele UE, McDonald’s ar fi obligat să reintroducă plasticul. „Acum, ca urmare a reutilizării, va trebui să ajungem să reintroducem plasticul în restaurantele noastre, cu scopul de a fi reutilizat, reutilizat și reutilizat“, a declarat Jon Banner, menționând și un alt aspect, cel al furturilor.

Citește mai mult