Consiliul Local Sector 1 a respins indexarea tarifelor Romprest cu 31%; viceprimarul spune că ajustarea e cerută de ANRSC De catre ecopolitic.ro Redactia

 

consiliul local sector 1 a respins indexarea tarifelor romprest cu 31 viceprimarul spune ca ajustarea e ceruta de anrsc

Proiectul a întrunit doar 7 voturi ‘pentru’, 2 abţineri şi 14 opţiuni împotrivă, fiind susţinut de către consilierii USR şi criticat de către reprezentanţii PSD şi PNL.

Viceprimarul Oliver Păiuşi (USR) a explicat că proiectul pentru ajustarea tarifelor vine în urma unei adrese ANRSC şi că indexarea este necesară ca urmare a faptului că a crescut preţul combustibilului şi salariile.

Înainte de toate, vorbim de o companie care un contract de delegare din 2008. Iar ultimele tarife, aprobate în această şedinţă, au fost validate de către Consiliul Local în 2019. Din 2019 până în 2023 nu s-a mai umblat la aceste tarife. Avem nişte indicatori în momentul de faţă, validaţi de către Institutul Naţional de Statistică, care ne arată negru pe alb că anumite elemente din economie: combustibil, salarii şi aşa mai departe au crescut cu procentele respective. Printr-o adresă, ANRSC obligă primăria să ajusteze aceste tarife. (…) Această companie îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Sectorului 1, în baza unui contract de delegare, cu tarife care sunt la nivelul anului 2019. Noi nu dorim să băgăm firme în faliment’, a spus el.

 

Citește mai mult