Primarul Brașovului vrea să dea în judecată Statul Român și o serie de autorități de mediu dacă groapa de gunoi nu va fi mutată din apropierea municipiului

gunoi groapa

Problema mirosurilor pestilențiale care învăluie în special zona cartierelor Timiș – Triaj (Brașov) și Liziera (Hărman) a fost ridicată astăzi și în ședința de plen a Consiliului Local de către consilierul Adrian Codreanu. După cum a spus acesta, și este bine cunoscut în spațiul public, disconfortul olfactiv rămâne ridicat pentru brașovenii care locuiesc în zonă. Aceștia arată cu degetul atât spre groapa de gunoi, cât și spre o fabrică din apropiere și spre adăpostul de câini, fără a avea un răspuns concret din partea autorităților cu privire la un vinovat.

Primarul Allen Coliban a precizat că în prezent, unul dintre scenariile luate în calcul este de a da în judecată Statul Român, dar și celelalte autorități de mediu, ca urmare a faptului că au închis această problemă istorică și nu au găsit o soluție pentru a muta depozitul de deșeuri din vecinătatea municipiului, ținând cont că a fost construit cu bună știință prea aproape de zonele locuite.

 

Citește mai mult