Protecția Mediului Constanța se judecă cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, din cauza gropii ilegale de gunoi de la Agigea

 

Groapa de gunoi AGIGEA 1068x607 1

Groapa ilegală de gunoi de la Agigea, înființată de IRIDEX la 50 de metri de ”Situl Natura 2000”, a ajuns în instanță, într-un proces pe contencios administrativ. Mai exact, deținătorul de drept al terenului pe care este situat situl a cerut anularea deciziei privind emiterea avizului de mediu necesar întocmirii unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

În speță, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care deține  Staţiunea biologică marină „Prof. Dr. Ioan Borcea” de la Agigea și Situl ”Natura 2000” a cerut în instanță, la Tribunalul Constanța – Secția ”contencios administrativ”, anularea deciziei nr. 3219RP/13.10.2020 privind emiterea avizului de mediu pentru întocmire PUZ – ”Stabilire reglementări urbanistice zoncă activități economice în județul Constanța, comuna Agigea, str. Rezervației nr 4”. De remarcat că la această adresă există mai multe loturi de teren aparținând unor societăți comerciale, printre care și Iridex, firma care administrează mai multe depozite de deșeuri, unele mai ”legale”, altele mai puțin legale.

 

Citeste articolul complet