Noul epicentru al arderilor ilegale de deşeuri. Autorităţile ignoră situaţia şi răspund ironic când sunt sesizate: “Cântăriţi dumneavoastră tonele de gunoi”

Screenshot 2021 11 28 at 09 20 36 Noul epicentru al arderilor ilegale de deseuri Autoritatile ignora situatia si raspund ir...

Conţeşti, judeţul Dâmboviţa. Nori negri de fum se ridică dintre case. Sunt mai multe focare. Furnalele se văd de la departare, focurile sunt în câmp. Zi şi noapte, deşeurile ard cu flacără. Drumul de acces în câmp este foarte greu. Iar în stânga, în dreapta, în câmp sunt tot felul de deşeuri, de la anvelope, deşeuri din construcţie, cabluri, plastice, carcase de maşină. Focurile ilegale de la Sinteşti, Ilfov, au fost mutate la Conţeşti, în judeţul Dâmboviţa. Fumul negru s-a ridicat peste localitate încă de la orele dimineţii. În câmp, echipa Observator a găsit printre deşeurile provenite de la dezmembrări de maşini, toate tipurile de gunoaie – inclusiv medicale. Am luat legătura cu Garda de Mediu care după ce ne-a ironizat, ne-a trântit telefonul în nas.

 

Citeste articolul complet