Noi reguli pentru băuturile și mâncarea vândute „to go”. Clientul vine cu propriul recipient de acasă
Pentru a reduce consumul de ambalaje pe cap de locuitor, Comisia Europeană a adoptat un nou regulament prin care agenții economici din HORECA vor trebui să dea posibilitatea clienților să vină cu propriile ambalaje pentru a lua mâncare și băuturi la pachet și să le ofere ambalaje reutilizabile, în cazul în care vând în propriile caserole și pahare.
Până la 12 februarie 2027, agenții economici din HORECA care vând alimente gata preparate și băuturi calde sau reci în ambalaje pentru servire la pachet vor trebui să organizeze un sistem prin care consumatorii să își poată aduce propriile recipiente spre a fi umplute, potrivit unui regulament european privind ambalajele și deșeurile de ambalaje publicat recent în Monitorul Oficial al UE.
Ei vor informa consumatorii, la punctul de vânzare, prin panouri sau pancarte vizibile, despre această posibilitate de a primi mâncare sau băuturi în propriul recipient. De asemenea, vor trebui să se asigure că nu vând mai scump aceste alimente pe care consumatorii le iau la pachet față de aceleași tipuri de alimente vândute în ambalaje de unică folosință ale restaurantelor.
Sursa foto: economica.net, aici