Europenii trebuie să reducă risipa alimentară cu 30% în următorii 5 ani
Președinția Consiliului și reprezentanții Parlamentului European au ajuns pe 19 februarie a.c. la un acord provizoriu privind revizuirea vizată a Directivei-cadru privind deșeurile. Astfel, pentru risipa alimentară sunt stabilite obiective de reducere de 30% până în 2030 și măsuri pentru un sector textil mai durabil care generează mai puţine deșeuri. Acordul mai trebuie încă confirmat de ambele instituții înainte de a trece prin procedura formală de adoptare.
Mai puțină risipă de alimente până în 2030
Cei doi colegiuitori au convenit asupra unor obiective ambițioase, dar realiste privind risipa alimentară până în 2030:
– reducerea cu 10% a deșeurilor de prelucrare și producție față de cantitatea medie de deșeuri alimentare generate în aceste sectoare în perioada 2021-2023;
– reducerea cu 30% pe cap de locuitor a deșeurilor din comerțul cu amănuntul, restaurante, servicii alimentare și gospodării, comparativ cu cantitatea medie de deșeuri alimentare generate în aceste sectoare în perioada 2021-2023.
Sursa foto: ecologic.rec.ro, aici