Daune de mediu de zeci de milioane de euro suportate de statul român: Societatea Ecorec care administrează groapa de gunoi Glina a intrat în dizolvare

Prin decizia Tribunalului Ilfov din data de 28 Octombrie 2020, societatea Ecorec S.A. care administrează Groapa de Gunoi Glina a intrat în dizolvare, lăsând în urmă o poluare gravă, o contaminare a terenurilor, a pânzei freatice și a apelor subterane din zona în care a fost amplasată groapa de gunoi și o cantitate de 2 milioane tone de deșeuri depozitate necontrolat peste capacitatea maximă autorizată.

O moștenire otrăvită care prejudiciază Statul Român și îl obligă la plata unor daune de mediu exorbitante. Studii recente de impact asupra sănătății populației care trăiește în zona limitrofă a Gropii de Gunoi Glina, care a poluat masiv și a distrus sănătatea populației în în ultimii 20 de ani, depuse la Direcția de Sănătate Publică și afișate pe site-ul acestei instituții au rezultante dramatice pentru cetățenii din Popești -Leordeni, Glina, Berceni și unele cartiere Bucureștene limitrofe.

 

Citeste articolul complet