Criza gunoaielor: Investițiile în depozitele ecologie de deșeuri sunt blocate de refuzul Primăriei Capitalei de a accepta majorarea tarifelor

ID162097 INQUAM Photos Ilona Andrei 750x375 1

Cel mai vechi depozit ecologic de deșeuri din țară, cel de la Vidra, este singurul care a mai primit autorizație de funcționare pentru a deservi locuitorii din Capitală și județul Ilfov. Pornind de aici, războiul gunoaielor s-a mutat din parohia primarului sectorului 1, Clotilde Armand, în ograda mai mare a primarului general Nicușor Dan, care refuză majorarea tarifului de depozitare de la 24 euro/tonă la 48 euro/pe tonă, deși sentința judecătorească definitivă a unui proces demarat în 2008 și finalizat în 2020 îl obligă la asta. Decizia din pix a primarului a fost trecută și prin Consiliul Local.

Firește, cu toți ne dorim tarife cât mai mici la salubritate – doar că costurile pe care le presupune gestionarea unui depozit ecologic față de o groapă de gunoi neconformă atrage niște costuri suplimentare. Dar nu e numai asta. Depozitul de la Vidra funcționează din 2001, după o investiție de mai multe de milioane de euro a Eco Sud, compania care-l gestionează și azi – și de atunci a păstrat același tarif, de 24 euro/tonă deșeuri.

 

Citeste articolul complet