Cele 6 reguli de urmat pentru a fi cu adevărat Anti Fast Fashion
În prezent un tricou, un pantalon sau chiar o cămaşă cumpărate de pe Shein, Amazon Basics sau Forever 21 sunt mai ieftine decât o cutie cu bomboane. Făcute de copii plătiţi cu doar un dolar pe zi, din fibră de plastic, cu vopseluri periculoase şi emisii uriaşe de CO2, asemenea articole de îmbrăcăminte ajung, după doar câteva purtări, deşeuri, gunoaie care sunt aruncate la coşurile de gunoi şi de aici în gropile de gunoi sau în fabricile de ciment unde sunt arse. De aceea în rândul noilor generaţii, din ce în ce mai responsabile faţă de mediu şi de sănătate, a apărut curentul Anti Fast Fashion, un răspus din ce în ce mai puternic al tinerilor faţă de acest flagel mondial al poluării cu materiale textile generat de politicile fast fashion.
Sustenabilitatea devine personală. Viitorul modei nu este doar despre materiale și metode, ci despre oameni. Iată care sunt cele 6 întrebări pe care trebuie să ţi le pui atunci când cumperi un articol de îmbrăcăminte. Asta însă numai dacă vrei cu adevărat să fii Anti Fast Fashion.
1. Cine l-a făcut?
Când vorbim despre durabilitate în modă, nu este vorba doar despre alegerea materialelor ci şi de oamenii care fac hainele. Pentru că adevărata durabilitate asigură practici de muncă etice. Aceasta înseamnă plata unor salarii echitabile și păstrarea condițiilor de muncă sigure, impactul pozitiv asupra comunităților locale şi păstrarea meșteșugurilor tradiționale.
De aceea caută mărci care sunt afiliate la Organizația Mondială a Comerțului și cele care acordă prioritate transparenței.
Sursa foto: ecologic.rec.ro, aici