Cele mai responsabile companii din România, Adriana-Georgia Calcan, Reciclad’OR: Ne afectează destul de grav lipsa unei strategii naţionale unitare pentru colectarea deşeurilor

Adriana Calcan articol RecicladOR
Sursa foto: Ziarul financiar

Lipsa unei strategii naţionale unitare pentru colectarea deşeurilor gene­rează discrepanţe în modul în care se realizează reciclarea în diferite zone ale ţării, iar asta îngreunează eco­sistemul local, a explicat Adriana-Georgia Calcan, PR & CSR manager la Reciclad’OR, în cadrul emisiunii Cele mai reponsabile companii din România, un proiect ZF şi BM susţinut de BAT România.

Vorbim de strategie unitară la nivel naţional şi-atunci fiecare UAT (Unitate Administrativ Teritorială) şi ADI (Asociaţie de Dezvoltare Interco­munitară) ar respecta întru totul această strategie. Dacă te duci în zona de nord a ţării, găseşti o altă abordare, o altă implementare, prin delegarea serviciului de gestiune către compania de salubritate care intră în posesia deşeurilor respective şi are un anumit contract în baza căruia pres­tează serviciile respective. Dacă te duci în sud diferă, dacă te duci în vest diferă“.

Citeste articolul complet