Unde se reciclează electrocasnicele și de ce este importantă reciclarea lor

Conform OUG nr. 5/2015, preluarea electrocasnicelor uzate se poate realiza de către distribuitori, de serviciul public de colectare ori de centrele de colectare a operatorilor economici autorizați.
Electrocasnicele uzate nu trebuie să fie amestecate cu deșeurile menajere, ci necesită o colectare separată pentru a putea fi valorificate în mod corespunzător.
Companiile care fac parte din industria de comercializare și distribuție a electrocasnicelor, trebuie să asigure un proces eficient de reciclare pentru a proteja nu numai mediul, ci și sănătatea oamenilor. Așadar, prin intermediul unui consultant de mediu, compania ta va înțelege mai clar ce presupune activitatea de gestionare a deșeurilor, care include realizarea unor evidențe lunare și raportări anuale a DEEE-urilor. În cazul în care întâmpini dificultăți în privința colectării separate și a reciclării acestor deșeuri, te poți baza pe ajutorul oferit de OIREP (Organizație de Implementare a obligațiilor privind Răspunderea Extinsă a Producătorilor – aceasta preia obligațiile legale ale producătorilor de echipamente electrice și electronice cu scopul îndeplinirii ratelor minime anuale de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice – DEEE).
Sursa foto: ecosynergy.ro, aici