Războiul plasticului, pe banii și munca sibienilor: „demarăm misiuni de control”

statie de sortare deseuri gunoi colectare selectiva SIBIU
Sursa foto: Turnul Sfatului

În fiecare zi, zeci de tone de deșeuri pe care sibienii le-au depozitat în recipientele galbene (destinate plasticului și metalului) ajung direct la groapa de gunoi, fără a mai fi sortate în vederea valorificării. 

Asociația de dezvoltare intercomunitară (ADI) Eco Sibiu a fost sesizată de acest blocaj de reprezentanții firmei de salubrizare Soma. Aceștia le-au și oferit celor din conducerea ADI Eco Sibiu copii după procesele-verbale de respingere a deșeurilor.

Gestionarea stației a fost concesionată societății Brantner, ai cărei angajați se uită în fiecare mașină și o redirecționează direct către groapa de gunoi, sub motivul că deșeurile nu au fost corect preselectate de sibieni.

Deocamdată, din cele trei fracții de deșeuri reciclabile colectate din Sibiu (plastic și metal, sticlă, hârtie și carton), cei de la Brantner au refuzat doar preluarea celor de plastic și metal. Deșeurile de plastic și metal au cea mai mare pondere în rândul celor reciclabile, anul trecut cei de la Soma transportând la stația de sortare de la Șura Mică aproximativ 2.300 de tone de astfel de deșeuri.

Citeste articolul complet