Primarul Braşovului „a ajuns la vorba” specialiştilor din Ministerul Mediului

Photo source: Bună Ziua Brașov
Photo source: Bună Ziua Brașov

 

După ce timp de doi ani, primarul Braşovului, Allen Coliban, anunţa că municipalitatea nu va închide fosta groapă de deşeuri menajere a oraşului (din zona Timiş – Triaj), luni, 16 ianuarie, când a prezentat proiectul bugetului local, edilul s-a schimbat abordarea.
Mai exact, primarul a declarat că, pentru a evita eventualele amenzi pe care Primăria Braşov le-ar putea plăti pentru neînchiderea depozitului este finanţarea lucrărilor de la bugetul local.
„Acolo avem un diferend juridic, pentru că din punct de vedere al autorizaţiilor de mediu, operatorul Fin-Eco şi-a asumat închiderea acestui depozit, însă invocă faptul că nu ar trebui să cadă în sarcina lui finanţarea. În discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Mediului şi cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, am stabilit că singura variantă prin care putem avansa în acest demers juridic, prin care să se stabilească cine ar trebui să plătească, este să includem sumele în bugetul local, urmând ca apoi să solicităm recuperarea lor în instanţă. Am dat în judecată operatorul şi, pentru a nu pierde timp, ne-am asumat să demarăm proiectul din fonduri municipale”, a declarat primarul.