Previziuni 2023 – Economie verde. Banii din PNRR pentru reciclare, Sistemul Garanţie-Returnare şi găsirea unor soluţii pentru poluarea din Bucureşti sunt cap de afiş în economia verde

Photo source: Ziarul Financiar

Presiunea de a fi sustenabile devine tot mai mare pe umerii companiilor care, dacă nu au făcut-o până acum, vor trebui să se conformeze normelor în acest sens.

„Aş preconiza un focus din ce în ce mai mare asupra măsurilor ce trebuie implementate şi o presiune mai ridicată atât în rândul agenţilor economici, cât şi în rândul populaţiei privind un management eficient al deşeurilor, dar şi orientarea către soluţii de business sustenabile, având în vedere că şi în PNRR sunt alocate fonduri pentru investiţii verzi sau valorificarea deşeurilor”, spune Daniela Dobre, directorul executiv al Green Environment Support, companie care oferă consultanţă de mediu pentru agenţii economici.

În ceea ce priveşte Bucureştiului, aici nevoile sunt acute când vine vorba de economie verde, poluarea fiind una dintre problemele principale.