Municipiul Constanța, executat silit pentru 2,8 milioane de euro! Primarul, reclamant la Înalta Curte

executare municipiu vergil chitac primar
Sursa foto: Ziua de Constanța

În Hotărârea nr. 254/2021 a Curții de Apel Constanța, document citat pe Jurindex, se arată că suma ar reprezenta obligațiile fiscale suplimentare de plată la Fondul Administrației pentru Mediu, stabilite de inspecția fiscală și a Raportului de Inspecție Fiscală nr. 40 încheiat în data de 07.04.2021 pentru Municipiul Constanța.

În Hotărârea 254/2021, se arată, printre altele, că reprezentanții Primăriei Constanța au precizat că „executarea silită a sumei de 14.126.680 de lei ar avea ca efect neplata serviciilor de bază asigurate de către primărie, inclusiv plata salariilor și ar pune în pericol execuția bugetară“.

Totodată, reprezentanții PMC au subliniat „faptul că suma de 14 milioane lei reprezintă o parte esențială în cadrul veniturile Municipiului Constanța pentru anul 2021. Din acest buget, Primăria Constanța trebuie să acopere cheltuielile cu poliția locală, protecția socială, încălzirea, educația, iluminatul stradal, salubrizarea, ecarisajul, funcționarea aparatului propriu, investiții, cofinanțarea în proiectele finanțate prin fonduri europene și multe altele“.

Citeste articolul complet