Drept la replică din partea Eco-Rom Ambalaje

Articole

Notă: Eco-Rom Ambalaje a solicitat un drept la replică pornind de la premisa falsă că articolul Tupeu, minciună, fraudă în Orașul Reciclării publicat în fanzina slicker „nu include și un punct de vedere al companiei Eco-Rom Ambalaje”. Cu toate acestea, sunt citate de câteva ori declarații din comunicatul Eco-Rom Ambalaje trimis însă nu de asociație, ci de Primăria Cluj-Napoca.

Cum din nefericire multe publicații mainstream au renunțat la dreptul la replică, deși este mai profi și mai deontologic ca această rubrică să existe, mai ales că în spațiul on-line se pot publica mai multe info. decât în edițiile tipărite, vom posta reacția Eco-Rom Ambalaje introdusă de o notă explicativă.

În eseul cercetării SPAREX, Performative Anthropology. Towards The Pata Rât Ghetto din Studia Sociologica, am arătat la pagina 209 statisticile UE (Eurostat 2013) ce indică faptul că în 2011 în România s-a reciclat 1% din deșeuri față de cifra medie de aprox. 25% din UE care crește la 40% dacă e luat în considerare compostul.

Citeste articolul complet