Deputat: România, sufocată de gunoaie cu ajutorul ÎCCJ. Băieții deștepți trebuie să plătească

deseuri importate agigea
Sursa foto: Dobrogea live

Bogdan Bola, deputat Forța Dreptei, este unul dintre puținii parlamentari care doresc modificarea legislației cu privire la importul de deșeuri pe teritoriul României. Țara noastră a devenit o adevărată groapă de gunoi unde sosesc mii de tone de gunoaie din toate colțurile lumii.

Cu ocazia începerii unei noi sesiuni parlamentare, Bogdan Bola anunță că va avea o nouă inițiativă ce vizează ca veniturile la Fondul pentru mediu, constând în contribuția de 2% din veniturile realizate din vânzarea deșeurilor și de 3% din veniturile realizate din vânzarea deșeurilor metalice feroase și neferoase să fie tratate ca niște obligații fiscale veritabile.

Prin Decizia nr. 9 din 06.04.2020 a Înaltei Curți de Casație şi Justiție cu privire la cercetările penale efectuate în dosare ce privesc infracțiuni de evaziune fiscală s-a stabilit (de neînțeles) că:

„Veniturile la Fondul pentru mediu, constând în contribuția de 2% din veniturile realizate din vânzarea deșeurilor, obținute de către deținătorul deșeurilor (de 3% din veniturile realizate din vânzarea deșeurilor metalice feroase și neferoase, obținute de către generatorul deșeurilor) nu constituie obligație fiscală”.

Citeste articolul complet